Nemzetőrségről


" A Hazáért Mindhalálig "


A NEMZETŐRSÉG OLYAN ALULRÓL SZERVEZŐDŐ, ERŐS TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁGÚ, DE HIERARCHIKUS SZERVEZETI FELÉPÍTÉSBEN MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZET, MELY AZ ÁLLAMPOLGÁROK ÖNKÉNT VÁLLALT, A HON VÉDELME IRÁNT ÉRZETT SZEMÉLYES ELKÖTELEZETTSÉGÉRE ALAPSZIK, KÉPES A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG RENDVÉDELMI SZERVEIVEL ÉS A HONVÉDSÉGGEL EGYÜTTMŰKÖDVE BIZTOSÍTANI A MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGÁT.

 


A NEMZETŐRSÉG FELADATA ÉS CÉLJA NAPJAINKBAN:
Szervezett társadalmi hátteret nyújtani Magyarország közigazgatási valamint állami szervezeteinek az alkotmányos feladataik ellátásában. A bűnmegelőzésben, a migrációs feladatokban, a katasztrófa megelőzés és helyreállítási feladatokban való aktív részvétel az állami szervezetekkel való közös együttműködéssel. A honvédség önkéntes szerződéses és tartalékos állományának tagtoborzásában való folyamatos segítségnyújtás. A fiatalok hazafias honvédelmi nevelése, valamint a történelmi és katonai hagyományok ápolása és a karitatív tevékenységben való részvétel.


 

A NEMZETŐRSÉG POLITIKAI PÁRTOKTÓL FÜGGETLEN, semmilyen politikai pártot, politikai tömörülést, vagy azok másodszervezeteit nem támogatja és azoktól semmilyen támogatást el nem fogad.